Gurítható alumínium dobogók

A könnyűfém vagy acél KRAUSE dobogók és munkadobogók megfelelnek a legmagasabb követelményeknek és az új DIN szabványi előírásoknak.

A dobogók a klasszikus létrák tökéletes alternatívájaként szolgálnak és számos előnyt kínálnak Önnek: a nagy járófelület elegendő munkaterületet biztosít a kényelmes, akár hosszabb ideig történő munkavégzéshez is. A speciális zuhanásvédelem és a kapaszkodók gondoskodnak a teljes biztonságról. Az integrált kerekek könnyű mozgatást, a bordázott lépcsőfokok pedig kényelmes és biztonságos fel- és lelépést tesznek lehetővé.

A dobogók széles kínálatával szolgálunk Önnek, különböző kivitelekben is. KRAUSE...egyszerűen csak több!

Előnyök: R13 lépcsőfokok és dobogó áttört felületű csúszásmentes perforált lemezzel

 • Az R13 a legmagasabb statikus súrlódási együtthatóval rendelkező csúszásgátló osztály, amely nagyon magas csúszásállóságot kínál - még olyan körülmények között is, amikor például nagy mennyiségű zsír és olaj halmozódik fel.
 • Beltéri és kültéri használat nagyon szennyezett vagy csúszós felületeken is lehetséges, mint például víz, hó, jég, olaj, zsír, por, granulátum stb.
 • Magas szintű csúszásállóság, mivel a lépcsők a fellépés során megtisztulnak; A szennyeződések, például kosz, sár vagy jég a lyukakon keresztül lehullanak.
 • A teljes egészében alumíniumból készült lépcsők vagy dobogók kopásállóak, szemben a gumi- vagy műanyagbetétes lépcsőkkel.

Opcionális tartozékok a KRAUSE dobogók

Biztosítókorlát

 • Önzáródó biztonsági ajtó a munkahely teljes védelméért
 • Biztosítja a zuhanásvédelmet a lépcsőn
 • Használható a meglévő KRAUSE dobogók vagy hasonló, 40 mm-es kerek csőprofilok utánszereléséhez
 • Méret (Sz x M): 640 x 530 mm

Szerszámtároló tálca, rögzíthető

 • A 40 mm-es csőre két szárnyas anyával felszerelt bilinccsel rögzíthető
 • Minden KRAUSE dobogóhoz, egyedi szerkezethez és rendszerkorláthoz használható
 • A szerszámok és anyagok mindig ott vannak, ahol éppen szükség van rájuk
 • Gyors és szerszámot nem igénylő áthelyezés másik pozícióba
 • A gumibetét gondoskodik a szerszámok és anyagok csúszásmentességéről
 • Mérete: 500 x 300 x 100 mm

Kapaszkodó

 • A DIN 131-7 szabványnak megfelelően 1 m-es dobogómagasságtól kétoldali kapaszkodó szükséges
 • A kapaszkodókat tartozékként lehet rendelni
 • 3 változatban érhető el minden dobogóhoz 3 lépcsőfokos magasságtól

Menjen biztosra a KRAUSE-val – Dobogók

Mivel a dobogók műszaki munkaeszköznek számítanak, lehetséges veszélyforrást jelenthetnek. Ezért a cégnek biztosítania kell, hogy az általa megbízott képzett személy folyamatosan ellenőrizze a munkaeszközöket, jelen esetben a dobogókat, hogy azok megfelelő állapotban vannak-e.
 

KRAUSE SafetyServices – Még nagyobb biztonságot kínálunk
Vegye igénybe helyszíni termék felülvizsgálati szolgáltatásunkat vagy vegyen részt oktatásainkon, hogy a jövőben saját maga tudja dobogóit felülvizsgálni. Tudjon meg többet felhasználói és termékoktatásainkról, hogy a biztonságos használat érdekében minden fontos információt megtudjon a KRAUSE termékeiről.

A dobogó vagy lépcsős dobogó egy kapaszkodóval és nagy munkafelülettel ellátott konstrukció, amely egy vagy mindkét oldalról megközelíthető. A KRAUSE dobogók igény szerint bokavédelemmel, valamint szerszámok és kis alkatrészek tárolására szolgáló tálcával is felszerelhetők. A lépcsőfokok és a dobogók anyaga bordázott, így a kapaszkodókkal együtt még nagyobb biztonságot nyújtanak a fel- és lelépéskor, valamint a dobogón való álláskor is.

A KRAUSE dobogókkal akár 5,30 m munkamagasság is elérhető. Praktikus rugós görgőkkel és rögzítőfékkel vannak felszerelve (kivéve a Vario kompakt dobogó), ami lehetővé teszi a dobogók kényelmes mozgatását és áthelyezését.

A csúszásállósági osztályok, más néven R-osztályok a padlóburkolatokat és járófelületeket osztályozzák csúszásállóságuk mértéke szerint. Az osztályozás a felületek csúszásgátló tulajdonságainak mérésén alapul, amelyeket speciális vizsgálati eljárásokkal határoznak meg.

A kategorizálást különösen középületekben és üzletekben, de lakóépületekben és egyéb területeken is alkalmazzák a járókelők biztonságának biztosítása érdekében. A burkolat felhasználásától és alkalmazási területétől függően bizonyos csúszásállósági osztályokat ajánlanak vagy akár elő is írnak.

A csúszásállósági osztályok R9-től R13-ig terjednek, ahol az R9 a legalacsonyabb, az R13 pedig a legmagasabb csúszásállósági szint. Ezek a következő területekre vonatkozhatnak:

 • R9: alacsony csúszásállóság, pl. beltéri helyiségek, ahol nem halmozódik fel nagy mennyiségű folyadék, mint például lakóépületek és irodák
 • R10: közepes csúszásállóság, pl. fürdőszobák, nyilvános WC-k, akadálymentes bejáratok
 • R11: fokozott csúszásállóság, pl. vendéglátóipari konyhák, laboratóriumok, uszodák
 • R12: magas csúszásállóság, pl. ipari csarnokok, nagyüzemi konyhák
 • R13: nagyon magas csúszásállóság, pl. vágóhidak, sörfőzdék

Az R13 a legmagasabb statikus súrlódási együtthatóval rendelkező csúszásállósági osztály, amely nagyon magas csúszásállóságot biztosít - még olyan körülmények között is, ahol például nagy mennyiségű zsír és olaj van jelen.

Az EN 131-7 az EN 131 szabványsorozat része, amely a különböző típusú létrákra vonatkozó követelményeket határozza meg. A 7. rész kifejezetten a legfeljebb 1 m² dobogófelülettel és legfeljebb 5 m magassággal rendelkező gurítható dobogókkal foglalkozik. A KRAUSE összes dobogója megfelel az EN 131-7 szabvány követelményeinek.

Minden KRAUSE modell megfelel a TRBS 2121-2 (= az üzembiztonságra vonatkozó műszaki előírások) szerinti munkahelyi követelményeknek. A munkahelyként való használat mindig akkor adott, ha a felhasználó a tevékenység során nem hagyja el a létrát, hanem azt azon állva végzi.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!