Termék felülvizsgálatok - Létrák felülvizsgálata a nagyobb biztonság érdekében

"Miért kell a létrákat felülvizsgálni? Ki végezheti el a felülvizsgálatot és milyen vizsgálati matricára van szükség?" Ezek olyan kérdések, amelyeket profi létrákkal és fellépőkkel rendelkező cégek munkatársai feltesznek maguknak.

Mivel a létrák és fellépők műszaki munkaeszköznek számítanak, lehetséges veszélyforrást jelenthetnek. Ezért a cégnek biztosítania kell, hogy az általa megbízott képzett személyfolyamatosan ellenőrizze a munkaeszközöket, hogy azok megfelelő állapotban vannak-e. A felülvizsgálatot a létra vizsgálatához tartozó ellenőrző lappal hajtjuk végre, majd a termékre felhelyezzük avizsgálati matricát.

A KRAUSE Kft. újabb szolgáltatással kedvez partnereinek, melynek keretén belül a felhasználó telephelyén az alábbi szabványok előírásai szerint végzi el a termékek munkavédelmi felülvizsgálatát:

Létrák: MSZ EN 131 szabvány

Kisállványok és gurítható munkaállványok (gurulóállványok): MSZ EN 1004 szabvány

Mivel a termékek rendszeres, időszakos munkavédelmi szempontból történő vizsgálatát rendelet is szabályozza, így nem csak a balesetek kockázatának csökkentése, és a biztonságosabb munkavégzés érhető el a felülvizsgálattal, hanem a 4/2002 (II.20) SzCsM-EüM együttes rendelet és a 10/2016 (IV.5.) NGM rendelet előírásainak való megfelelés is biztosított.

A felülvizsgálat során vizsgálati jegyzőkönyv készül, mely a vizsgálati szempontok részletezésével tartalmazza, hogy az adott létra vagy gurulóállvány megfelel-e a fent említett szabványoknak. Az eredmény tükrében munkatársunk javaslatot tesz a termék cseréjére, javítására, illetve amennyiben szükséges, úgy a KRAUSE Kft. által gyártott termékek alkatrészeinek cseréjét, pótlását is elvégezzük. A dokumentáció, mely által átvállaljuk a felülvizsgálattal járó felelősséget pontos, nyomon követhető, áttekinthető.

A megrendelő telephelyén történő rendszeres, teljes körű ellenőrzés mellett szaktanácsot is nyújtunk az adott munkának megfelelő létra vagy állvány kiválasztásához.


Az alábbi elérhetőségeken kapcsolatba léphet munkatársunkkal, és részletes információt kérhet szolgáltatásunkról:

Virlics Patrik
Tel.: +36 23 521 130
Mobil: +36 30 289 8941
Fax: +36 23 521 132

patrik.virlics@krause-systems.hu

Az Önnek kínált előnyök áttekintése:

Helyszíni szolgáltatás

 • Nincs a cégnél olyan szakképzett személy, aki a felülvizsgálatot el tudja végezni? A rendszeres felülvizsgálatokkal a munkahelyi biztonságot növelheti.

Balesetveszély csökkentése

 • A balesetveszély csökkenésével arányosan nő a gazdaságosság. Dolgozzon együtt egy tapasztalt, megbízható gyártóval.

Minimális erőfeszítés

 • Minimális erőfeszítéssel végezhető el a felülvizsgálat, ha szakemberekre bízza magát.

Vizsgálati matrica

 • Minden felülvizsgált létrához tartozik egy ellenőrző lap. Ha a létra felülvizsgálata sikeres, akkor azt vizsgálati matricával kell ellátni.

Javítás

 • Ha egy létrán kisebb sérülések keletkeznek, lehetőség van a helyszíni javításra. Ezután a létrára helyezhető a megfelelő vizsgálati matrica.

Jogbiztonság

 • A felülvizsgálathoz jogilag megfelelő dokumentációt kell készíteni (pl. vizsgálati matrica felhelyezése létrákra, fellépőkre és gurulóállványokra). Így növelhető a cég jogbiztonsága.

A szolgáltatás tartalmazza:

 • A létrák, fellépők és gurulóállványok felülvizsgálata a DGUV 208-016 előírásai, az üzembiztonsági rendelet (BetrSichV), a munkavédelmi törvények (ArbSchG) és a munkáltatói felelősségbiztosítási szövetség szabályzata alapján történik
 • A megfelelő vizsgálati dokumentáció elkészítése
 • A biztonsági berendezések teljességének és hatékonyságának vizsgálata
 • A jelölő matricák és táblák teljességének vizsgálata
 • A munkaeszközök vizsgálata, hogy azok megfelelnek-e a létra felülvizsgálathoz kapcsolódó ellenőrző lapban foglaltaknak
 • A vizsgálati matricák felhelyezése
 • A DGUV előírásoknak megfelelő dokumentumok átadása, pl. egy leltár lista, a létra felülvizsgálat ellenőrző listája, a létra ellenőrző lapja és a gurulóállvány ellenőrző lapja
 • Kisebb javítások elvégzése
 • Javaslattétel a szükséges javításokra vagy elemek cseréjére vonatkozóan

A fáradságmentes felülvizsgálat érdekében ügyeljen erre a jelzésre!


A katalógusainkban a vizsgálati matricával megjelölt termékek már a gyártáskor megkapják a matricát, ezzel megkönnyítve a felülvizsgálatok dokumentációját.

Aktuális

Az ünnepi időszakban is biztonságosan: "Secury" állólétra "MultiGrip-System"-mel - a tökéletes karácsonyi előkészületekhez

A magasban végzett munka maximális biztonságot igényel, függetlenül attól, hogy a munkavégzés ipari környezetben vagy otthon történik. Különösen…

További információk >>

A KRAUSE új, 225 kg terhelhetőségű létrákkal bővítette létra szortimentjét

A különösen nagy terhelésekhez a KRAUSE most három új létramodellt kínál a STABILO termékcsaládon belül, amelyek 225 kg-os terhelésre vannak…

További információk >>

A KRAUSE R13 lépcsőfokos állólétrákkal bővítette termékpalettáját

A létrák számos területen nélkülözhetetlenek, legyen szó akár a háztartásról, az iparról, a létesítménygazdálkodásról, építkezésekről vagy…

További információk >>
Események

10.04.2024 - 14.04.2024

CONSTRUMA

2024. Április 10-14.
A pavilon, 313 I stand

További információk >>

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!