Projektjelentés KAMAX GmbH & Co. KG - Werk Homberg

Termék: 
Rögzített munkaállványok az ipari létesítmények megközelítéséhez és azokon való munkához

Ügyfél: 
KAMAX GmbH & Co. KG - Werk Homberg

A KAMAX csoport nagy szilárdságú kötőelemek és komplex hidegen sajtolt alkatrészek gyártója a közlekedési és mobilitási ágazat számára. Az 1935-ben alapított cég székhelye a hesseni Hombergben (Ohm) található. Ma 20 telephelyen működik Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában, tevékenységük elsősorban a nagy autógyárakra fókuszál.

Rögzített munkaállványok az ipari létesítmények megközelítéséhez és azokon való munkához - Biztonság és hatékonyság a kemencék körül végezendő munkák során

A karbantartási és javítási munkák során a biztonság növelése érdekében három rögzített munkaállványt alkalmaznak, amelyeket két temperáló kemence és egy keményítő kemence felső részéhez és a helyi adottságokhoz igazítottak. A kemencék tetejét rácslapokkal és korlátokkal burkolták. A feljutás egy felfüggeszthető lépcsőfokos létrán keresztül történik.

Az ipari kemencék felső része nagyon beépített. A kimenő és bejövő vezetékek, kábelcsatornák és egyéb akadályok megkövetelik, hogy a munkaállványokat pontosan a helyi adottságokhoz igazítsák. A Homberg (Ohm) székhelyű KAMAX gyárban a helyszíni felmérés során a megrendelővel egyeztetve megtörtént a kemencék megtekintése, pontos mérése, valamint a megvalósítandó munkafelületek és az azokhoz kapcsolódó követelmények megbeszélése. Az összegyűjtött információk alapján a KRAUSE tervezői kidolgozták a gyártási rajzokat a három különböző munkafelülethez.

Az így létrejött munkaállványok járófelületei R13 csúszásgátló osztályú rácsokból készültek, amelyek a lehető legmagasabb szintű csúszásgátlást garantálják, még esetleges olaj- vagy kenőanyag-szennyeződés esetén is. A kemence típusától függően ezeket az egyik oldalon helyezték el egyoldalú lépcsővel és kétoldali központi rúddal. A munkaállványok peremei a megrendelő által választott színben kerültek kivitelezésre, mind rögzített, mind levehető porszórt korlátokkal, beleértve a térd- és bokavédelmet. A korlátok belépési pontjainál a biztonság kedvéért lengőajtók kerültek beépítésre.

Az elemek problémamentesen cserélhetőek

Mivel a korlátok levehetők, a munkaállványok igény esetén gyorsan és egyszerűen szerelhetők fel munkaeszközökkel, vagy karbantartási munkák keretében egyszerűen cserélhetők az alkatrészek.

Ez megvalósítható például függődaru, vagy a rendelkezésre álló helytől függően villástargonca segítségével. A tevékenység befejezése után a korlátokat egyszerűen visszahelyezik a helyükre, hogy biztosítva legyen a zuhanás elleni védelem.

A beruházási költségek mentesítése

A munkatársak a felfüggeszthető, kétoldali kapaszkodóval ellátott lépcsőfokos létrán keresztül érhetik el a munkaterületeket. Ha a létra nem szükséges, akkor két beakasztó horoggal parkoló helyzetbe állítható, így semmilyen módon nem zavarja a kemencék körüli közlekedést. A munkaállványok a jól bevált KRAUSE moduláris módszerrel kerülnek gyártásra, amely lehetővé teszi a munkaállványok későbbi bővítését, illetve a változó körülményekhez való alkalmazkodását. Például, ha a kemencét felülvizsgálják vagy kicserélik. Ez a fenntartható megoldás csökkenti a megrendelő beruházási költségeit, és biztosítja a tervezési biztonságot a termelő üzemekben bekövetkező előre nem látható változások esetén.

A KAMAX GmbH & Co. KG véleménye rólunk:

 

"A KRAUSE munkaállványai a gyárunkban található kemencék minden egyedi követelményének megfelelnek. A meglévő vezetékeket és csatornákat is figyelembe vették a tervezésnél, használaton kívül a létrák nem akadályoznak a közlekedésben, a karbantartási munkákhoz a korlátok egyes részeit le tudjuk venni, valamint a munka biztonságra vonatkozó követelmények is teljesültek. A munkaállványok nagyban megkönnyítik a kemencék karbantartását és szervizelését."

Aktuális

CORDA állvány – Sokoldalúság és biztonság kezdőknek

Az állvány számos építési és felújítási projekt nélkülözhetetlen segédeszköze. Nemcsak a magasban végzett munkához szükséges méretet, hanem…

További információk >>

KRAUSE ClimTec - hatékony munkabiztonság mindenkinek

A KRAUSE ClimTec munkaállvány innovatív megoldás a nagyobb biztonság és hatékonyság érdekében. A moduláris, háromrészes rendszerben kialakított…

További információk >>

Új egy és két oldalon járható lépcsőfokos teleszkópos KRAUSE létrák

A lépcsőházakban vagy a nagy lépcsőfokokkal rendelkező területeken a létrák használata általában csak segédeszközökkel lehetséges, ha egyáltalán…

További információk >>
Események

Jelenleg nincs megjelenítendő esemény. A listát folyamatosan frissítjük.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!