Projektjelentés wupsi GmbH - Leverkusen

Termék: 
Rögzített tető-munkaállvány elektromosan vezérelhető szélesítő rudakkal elektromos buszok karbantartásához

Vevő: 
wupsi GmbH - Leverkusen

A wupsi GmbH egy helyi közlekedési vállalat, amely szállítási szolgáltatásokat nyújt Leverkusen és a Rheinisch Bergisches Kreis egyes részei számára a Rhein-Sieg közlekedési egyesület keretein belül. 90 útvonalat szolgál ki 200 saját autóbusszal és konszern szinten közel 600 alkalmazottat foglalkoztat. A járművek szervizelése és karbantartása a telephelyeken található műhelyekben történik.

A gépparkba idén került be az első tíz elektromos busz. A járművek új hajtástechnológiával történő üzemeltetése megkövetelte a töltő- és műhelyinfrastruktúra átalakítását a telephelyeken. Az azóta elvégzett munkákhoz az elektromos buszok tetején, különösen az akkumulátorrendszer és a klíma körül, a munkabiztonság növelése és az elvégzendő munka megkönnyítése érdekében tető-munkaállvány került beépítésre.

Maximális biztonság a legszűkebb helyeken is - a kulcs a megfelelő tervezés

A tervezés során kihívást jelentettek a műhely térbeli adottságai. A csarnok csak az egyik oldalról közelíthető meg, így a buszok nem tudnak áthaladni rajta. Továbbá a csarnok bejárata nem a sáv közepén található, ami azt jelenti, hogy ezekhez a speciális körülményekhez igazodó megoldást kellett találni.

Az első helyszíni felmérés alkalmával az ügyfél és KRAUSE képviselője a csarnok teljes mérése mellett közösen megbeszélte a wupsi GmbH követelményeit, amelyek a napi karbantartási munkákra vonatkozik. Olyan információk ezek, amelyekből a KRAUSE tervezői a helyi adottságokhoz igazodó munkaállványt tudtak tervezni.

Így jött létre a 19 méter hosszú műhely minden egyes centiméternyi helyét kihasználva egy 18 méter hosszú tető-munkaállvány. A tető-munkaállvány mindkét oldalára szerelt szélesítő rudak különböző szélességgel tervezték, hogy kompenzálják a nem középen elhelyezkedő fogadókaput. A vizuális támogatás segíti a járművezetőt a végső parkolási pozíció elérésében. A lépcsőfeljárót a homlokoldalon, a munkaállvány mögött alakították ki.

 

A KRAUSE munkaállványai nagyobb rugalmasságot és biztonságot nyújtanak

A wupsi csarnokaiban használt tető-munkaállvány fejlett biztonsági koncepcióval rendelkezik, amely nem teszi lehetővé a járművek be- és kiállását mindaddig, amíg az alkalmazottak a munkaterületen tartózkodnak. Csak akkor nyílik ki a biztonsági ajtó, és csak akkor lehet felmászni a munkaállványra, ha az autóbusz elérte a végső helyzetét, és az elektromosan kihúzható, nyomásérzékeny érintkezőblokokkal ellátott szélesítő rudak a jármű karosszériájához rögzítették. A járművezetőknek és a karbantartóknak szánt közlekedési lámpák vizuális támogatást nyújtanak ehhez a folyamathoz.

Továbbá a munkaállvány lépcső nélküli oldalához két, felülről meghosszabbítható menekülőlétra került rögzítésre, ha vészhelyzet esetén nem lehet a lépcsőn keresztül lejutni. Ezeket lengőajtókkal látták el, hogy biztosítsák a személyzet zuhanás elleni védelmét.

A csarnok világítását új lámpákkal alakították át az épület alsó oldalán, hogy megvilágítsák a zárt munkafelület által elsötétített területet. A munkafelületet mindkét oldalon elektromos és sűrített levegő csatlakozással látták el.

A korlátok igény esetén egyedileg állíthatók!

A bokavédelemmel ellátott, szükség esetén egyedileg ellátható oldalkorlátok mindegyike külön-külön kivehető, és csak egy adott munkaterület megnyitását teszi lehetővé a busz tetején. Az autóbusz hátulján lévő korlát a karbantartó csarnok mennyezetére egy sín segítségével került rögzítésre, és egy csuklómozdulattal könnyen állítható a különböző buszhosszokhoz. Ennek köszönhetően a tető-munkaállvány hagyományos és csuklós buszokhoz egyaránt alkalmas, ami különösen fontos volt a wupsi GmbH számára. A moduláris felépítés megkönnyíti a szerkezet egy másik műhelycsarnokba való áthelyezést, illetve a rendszer bővítését is lehetővé teszi a jövőbeni igényváltozások esetén.

A szállítás és az összeszerelés a terveknek megfelelően zajlott. A csarnokban dolgozóknak tartott eligazítás után a tető-munkaállványt a megbeszélt időpontban üzembe helyezték, és azóta is használják a tetőterületek ellenőrzésére és javítására, különös tekintettel a elektromos buszok esetében.

 

 

Ügyfelünk, a wupsi GmbH mondta rólunk:

"A problémásabb helyi adottságok ellenére a KRAUSE-nak sikerült olyan tető-munkaállványt létrehoznia, amely teljes mértékben megfelel műszaki és biztonsági követelményeinknek.  Szeretnénk megköszönni a gördülékeny együttműködést és támogatást a projekt teljes megvalósítási ideje alatt."

Aktuális

Projektjelentés: Stadtentwässerung Braunschweig GmbH

A Stadtentwässerung Braunschweig GmbH, Braunschweig és környékén számos feladatot lát el. A városi csatornahálózat üzemeltetése, felújítása és…

További információk >>

Biztonságos tisztítás a magasban, maximális csúszásmentességgel

A létrák számos területen nélkülözhetetlenek, legyen szó akár a háztartásban, az iparban, az adminisztrációban, a létesítménygazdálkodásban, az…

További információk >>

KRAUSE INSPECT - A munkaeszközök professzionális felülvizsgálatára vonatkozó szolgáltatások bővítése

"Miért kell ellenőrizni a munkaeszközeimet, ki jogosult az ellenőrzésre, és milyen ellenőrző matricára van szükségem?" Ezeket a kérdéseket a létrákat,…

További információk >>
Események

07.05.2023 - 10.05.2024

IPAR NAPJAI

2024. május 7-10.
G pavilon, 103E stand

További információk >>

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!