Projektjelentés: Hydro Building Systems Germany GmbH

Termék: 
Gurítható dobogós lépcső akkumulátorral működő magasságállítással

Ügyfél: 
Hydro Building Systems Germany GmbH, Bellenberg

Biztonságos és hatékony rakodás rámpa nélkül is

A Hydro Building Systems Germany GmbH szerkezetének célja az volt, hogy az alumínium termékek rakodórámpa nélküli rakodását hatékonyabbá és biztonságosabbá tegye. Erre a célra kifejlesztettünk egy gurítható dobogós lépcsőt, amely az akkumulátoros működés révén fokozatmentes magasságállítást tesz lehetővé, így könnyen a különböző járművek magasságához igazítható.

A szerkezet lépcsőfokai és dobogója rendkívül csúszásbiztos járórácsból készültek, R13 csúszásállósági besorolással. A szerkezet és a jármű közötti rést egy lemez hidalja át. A körbefutó korlát segítségével a szerkezeten dolgozók biztosítva vannak a járművel szemközti oldalon, valamint lehetővé válik a rakodóhely targoncával való betöltése egy lengőajtón keresztül.

Ez csak a szerkezet belseje felé nyílik, amely biztosítja a dobogón dolgozók biztonságát. A lengőajtó automatikusan kinyílik egy raklappal felszerelt targonca belépésekor, valamint automatikusan bezáródik, miután a raklapot eltávolították a szerkezetről és a targonca elhagyta a területet.

A szerkezet központi fékekkel ellátott görgőkkel és nagy fogantyúkkal rendelkezik a könnyű mozgatás érdekében. A Hydro dolgozóiés a teherautó sofőrök a mellékelt vontatási lépcsőn keresztül könnyen és biztonságosan elérhetik a járművek rakodóterét. A dobogó lépcsőinek magasságállítása akkumulátoros rendszerrel történik. Ez azt jelenti, hogy a szerkezet gyorsan mozgatható egyik helyről a másikra, hiszen nincs kábelkapcsolatokhoz kötve. A kábeleken történő véletlenszerű áthajtás így ki van küszöbölve. A vezérlőelem a talajról és a dobogóról egyaránt elérhető, ami tovább csökkenti a fel- és lelépések számát. A kialakítás biztosítja a teherautók, pótkocsik és konténerek biztonságos és hatékony rakodását rakodó rámpa nélkül is.

A következőt mondta rólunk F. Plickert, Hydro Building Systems:

A KRAUSE szerkezetének köszönhetően sok időt spórolunk meg, valamint  ezzel egyidejűleg növeljük munkatársaink és vezetőink biztonságát - tökéletes megoldás számunkra.

Aktuális

A munkavédelem optimalizálása a tartálykocsik és silókocsik üzemeltetése, tisztítása és karbantartása során

A tartálykocsik és silókocsik kezelése során a munkavédelem biztosítása komoly kihívást jelent. Az üzemeltetés során a járművekre fel kell mászni,…

További információk >>

CORDA állvány – Sokoldalúság és biztonság kezdőknek

Az állvány számos építési és felújítási projekt nélkülözhetetlen segédeszköze. Nemcsak a magasban végzett munkához szükséges méretet, hanem…

További információk >>

KRAUSE ClimTec - hatékony munkabiztonság mindenkinek

A KRAUSE ClimTec munkaállvány innovatív megoldás a nagyobb biztonság és hatékonyság érdekében. A moduláris, háromrészes rendszerben kialakított…

További információk >>
Események

Jelenleg nincs megjelenítendő esemény. A listát folyamatosan frissítjük.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!