Projektjelentés: HeidelbergCement AG, Leimen

Termék: 
Sokoldalú, rögzített, vontatható lépcső a különböző magasságú silójárművek megközelítéséhez.

Ügyfél: 
HeidelbergCement AG, Leimen, Németroszág
 

A HeidelbergCement a világ egyik legnagyobb építőanyagipari vállalata. 1896-os alapítása óta a Leimen-i cementgyár folyamatosan fejlődik.

Fokozott biztonság a silójárművekre történő fel- és lelépéskor

A HeidelbergCement AG töltőüzemében naponta számtalan teherautót töltenek fel építőanyaggal. A szállítórendszer csatlakoztatásához és leválasztásához a sofőröknek fel kell mászniuk a járműre. Eddig ez hagyományos létrafokos létrák segítségével történt.

A vezető biztonságának növelése és a balesetek kockázatának minimalizálása érdekében a KRAUSE a HeidelbergCement céggel együttműködve olyan vontatható lépcsőt fejlesztett ki, amelynek központi dobogójavan. A két oldalon járható változattal két különböző magasságú silójárműre is megoldott a fellépés.

Az állítható lépcsőt két különálló lépcsőtartóval tervezték, hogy a lépcsőkre mindig vízszintes helyzetben lehessen fellépni. Ezenkívül követelmény volt, hogy az alsó szerkezet acélból készüljön, hogy ellenállhassona teherautó sofőrök esetleges vezetési hibáinak. A létra teljes hosszát összecsukott állapotban a helyi viszonyoknak megfelelően alakították.

A szerkezet további jellemzői:

  • Az első lépcső fokának és dobogójának anyaga csúszásmentes járórács
  • Bordázott alumínium lépcsőfokok mindkét könnyű, vontatható, időjárásálló lépcsőn
  • A lépcsők magasságállítása hajtókaron és acélkábelen keresztül történik
  • Az önzáró lépcsőtartók még terhelés alatt is tartják a pozíciójukat
  • 350 mm mély felső lépcsőfokok peremvédelemmel a biztonságos fellépés érdekében
  • Korlátok, boka- és térdvédő a biztonságos használat érdekében

A következőt mondta rólunk H. Eichhorn, HeidelbergCement AG:

Korábban támasztólétrákkal közelítettük meg a silójárműveket, de ez a megoldás nem volt sem biztonságos, sem kényelmes. Az új, dobogós lépcső biztonságot nyújt, és egyszerűen kezelhető a gépjármű vezetők számára is.

Nagyon köszönjük a KRAUSE csapatának, hogy a felméréstől a tervezésen át egészen a végső összeszerelésig támogattak minket.

Aktuális

Az ünnepi időszakban is biztonságosan: "Secury" állólétra "MultiGrip-System"-mel - a tökéletes karácsonyi előkészületekhez

A magasban végzett munka maximális biztonságot igényel, függetlenül attól, hogy a munkavégzés ipari környezetben vagy otthon történik. Különösen…

További információk >>

A KRAUSE új, 225 kg terhelhetőségű létrákkal bővítette létra szortimentjét

A különösen nagy terhelésekhez a KRAUSE most három új létramodellt kínál a STABILO termékcsaládon belül, amelyek 225 kg-os terhelésre vannak…

További információk >>

A KRAUSE R13 lépcsőfokos állólétrákkal bővítette termékpalettáját

A létrák számos területen nélkülözhetetlenek, legyen szó akár a háztartásról, az iparról, a létesítménygazdálkodásról, építkezésekről vagy…

További információk >>
Események

10.04.2024 - 14.04.2024

CONSTRUMA

2024. Április 10-14.
A pavilon, 313 I stand

További információk >>

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!