Projektjelentés HEAG mobilo GmbH & Co. KG, Darmstadt

Termék: 
Két oldalon járható dupla tető-munkaállvány darurendszerrel

Ügyfél: 
HEAG mobilo GmbH & Co. KG

A Hessenben, Darmstadtban található HEAG mobilo GmbH & Co. KG a vezető mobilitási szolgáltató Hessen déli részén és a HEAG szállítási csoport vezető vállalata. A 700 alkalmazottal rendelkező csoport üzleti tevékenysége magában foglalja a busz- és villamos üzemeltetést, valamint az alapvető infrastrukturális szolgáltatásokat, amelyek része a busz- és villamospark karbantartása és javítása is.

A HEAG mobilo GmbH & Co. KG járműállománya jelenleg hat elektromos autóbuszt tartalmaz, amelyek fokozottabb karbantartást igényelnek a buszok tetején. Különösen az akkumulátoregységek bonyolult cseréje jelent új kihívást a vállalatnak a munkahelyi biztonság szempontjából. Az akkumulátor egység súlya körülbelül 450 kg, az akkumulátor össztömege pedig 3,2 tonna. Ez elég indok arra, hogy a HEAG mobilo GmbH & Co. KG beruházzon a KRAUSE darurendszerrel ellátott tetőállványára, hiszen ezzel a jövőbe fektetnek.

“Az ötleteinknek és kéréseinknek megfelelően zajlott a gyártás, így együtt olyan eszközt tudtunk megalkotni, amely tökéletesen megfelel az igényeinknek.”

A szerkezetet az autóbuszok karbantartására és javítására használják majd. A 18 m hosszú tetőállvány integrált teherdaru-rendszerrel van felszerelve a nehéz alkatrészek, szerszámok és anyagok könnyebb szállításához. Az összetett biztonsági rendszer korlátjai és biztonsági ajtói választják el egymástól a két munkaterületet, ennek vezérlése pedig a lépcsőfeljárónál található kezelőpanel segítségével történik.

Az első helyszíni megbeszélésen a karbantartási csarnokban felmértük a munkaterületet, és megvitattuk a vállalat munkafolyamataival kapcsolatos alapvető kérdéseket. A csarnok adottságait figyelembe véve nagyon pontos méréseket kellett elvégezni, hiszen minden centiméter számít. Ehhez nagyon precíz egyeztetésekre volt szükség a KRAUSE tervezői és a HEAG mobilo GmbH & Co. KG munkatársai között. A megszerzett ismeretek és a szükséges biztonsági követelmények figyelembevételével a KRAUSE projektcsapata megtervezte a tetőállványt, és a megrendelővel szoros együttműködésben kivitelezte, valamint telepítette is a szerkezetet.

A szerkezet egyéb jellemzői:

Ezt mondta rólunk Werner Laber, a HEAG mobilo GmbH & Co. KG munkatársa:

„Nagyon elégedettek vagyunk a Krause tetőállványával. Az ötleteinknek és kéréseinknek megfelelően zajlott a gyártás, így együtt olyan eszközt tudtunk megalkotni, amely tökéletesen megfelel az igényeinknek.”

Aktuális

A munkavédelem optimalizálása a tartálykocsik és silókocsik üzemeltetése, tisztítása és karbantartása során

A tartálykocsik és silókocsik kezelése során a munkavédelem biztosítása komoly kihívást jelent. Az üzemeltetés során a járművekre fel kell mászni,…

További információk >>

CORDA állvány – Sokoldalúság és biztonság kezdőknek

Az állvány számos építési és felújítási projekt nélkülözhetetlen segédeszköze. Nemcsak a magasban végzett munkához szükséges méretet, hanem…

További információk >>

KRAUSE ClimTec - hatékony munkabiztonság mindenkinek

A KRAUSE ClimTec munkaállvány innovatív megoldás a nagyobb biztonság és hatékonyság érdekében. A moduláris, háromrészes rendszerben kialakított…

További információk >>
Események

Jelenleg nincs megjelenítendő esemény. A listát folyamatosan frissítjük.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!