Projektjelentés Friedrich Friedrich, darmstadti szállítmányozási és bútorszállító vállalat

Termék: 
Gurítható dobogós lépcső raktárkonténerek megközelítéséhez 

Ügyfél: 
Friedrich Friedrich – darmstadti szállítmányozási és bútorszállító vállalat

A Darmstadt melletti, griesheimi székhelyű hagyományos költöztető cég a német költöztetési ipar egyik vezető vállalata. A Self Storage megközelítéséhez, amely éjjel-nappal elérhető, a magán- és kereskedelmi ügyfelek közvetlenül a bérelt tárolójuk előtt hajthatnak be a bejáraton keresztül annak érdekében, hogy biztonságosan elhelyezzék vagy eltávolítsák a tárolt árukat.

A hatékonyság növelése érdekében a 173 tárolóegységet 2019-ben egy második szinttel bővítették. A magasabban fekvő szint biztonságos és kényelmes elérése érdekében a KRAUSE hat gurítható dobogós lépcsővel látta el a vállalatot, amelyek egyenként használhatók megközelítési eszközként, vagy ha szükséges, két oldalon járható dobogós lépcső is kialakítható belőlük.

Self Storage – Az új trend sok nagyvárosban

A Self Storage sok nagyvárosban új trendnek számít. A Friedrich Friedrich – darmstadti szállítmányozási és bútorszállító vállalat – ezt korán felismerte, így egy innovatív rendszert vezetett be önkiszolgáló tárolóhelyiségekkel, amelyeket a bérlők közvetlenül autóval közelíthetnek meg. Sok háztartásban és vállalkozásban problémát okoz a megfelelő méretű tárhely hiánya, így ez a fajta tárolási lehetőség mind rövid, mind hosszú távon igen kifizetődő megoldásnak számít.

Mivel a tárolt áruk gyakran nehéz tárgyak, a kültéri területen használható hozzáférési megoldásokkal szemben támasztott követelmények igen magasak. A magasabban lévő tárolási szintek elérését hat gurítható dobogós lépcsővel oldották meg, amelyeket a bérlők igény szerint a tároló egységeikhez guríthatnak. Fontos, hogy a lépcsőkre való feljutás könnyű és kényelmes legyen, valamint maximális biztonságot kell nyújtaniuk a felhasználóknak, még kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

Éppen ezért a lépcsőfokokat és a dobogót R12 osztályú csúszásgátló járóráccsal látták el. A KRAUSE egyedi szerkezeteinek lépcsőfokai 600, 800 vagy 1000 mm -es standard szélességben érhetők el, de igény szerint egyedi méretezésre is van lehetőség. A lépcsőfokok mélysége 240 mm, ami biztonságos fel- és lelépést biztosít még nagyobb terhelés mellett is.

A Self Storage raktárakban a biztonság kulcsfontosságú

Mivel Self Storage rendszer éjjel-nappal hozzáférhető, a KRAUSE csapatának speciális követelményekkel is szembesülnie kellett a biztonsági eszközök kiválasztásakor. A lépcsőket a bérlőknek önállóan kell a konténerekhez gurítaniuk, így még a tapasztalatlan felhasználóknak is tudniuk kell őket használni. Ez volt a fő oka a biztonsági fékek használatának is. A féket egy fogantyúval lehet kioldani, amit ha a felhasználó elenged, a fékek automatikusan aktiválódnak. Ez leegyszerűsíti a használatot, valamint megakadályozza, hogy véletlenül megfeledkezzünk a kerekek további fékeiről. Amint a lépcsőket a kívánt pozícióba helyezték, a felhasználók felmászhatnak a dobogóra és hozzáférhetnek a tárolóegységükhöz.

A lépcsőkön a kétoldali korlátokat térdvédelemmel látták el, a dobogón körbefutó korlát pedig extra bokavédelemmel is fel lett szerelve. A lépcsőfeljáróhoz és a kinyúlás végéhez biztonsági láncokat és figyelmeztető táblákat is elhelyeztek.

Mivel a raktározás során hely maximális kihasználása kulcsfontosságú tényező, a tárolóegységek közötti üres teret igyekeztek a minimálisra csökkenteni. A dobogós lépcsők esetében így csak a rövidített alaptartóval rendelkező változat kerülhetett szóba. A szerkezetek megfelelő stabilitását ballasztsúlyok biztosítják.

A lépcsők további jellemzői:

Ezt mondta rólunk ügyfelünk, Ralf Stößel, a Friedrich Friedrich, a darmstadti szállítmányozási és bútorszállító vállalat munkatársa:

„A KRAUSE személyre szabott megoldást kínált a problémánkra. A stabil, mégis könnyű lépcsőkkel a tárolóegységeink bérlői a magasabban található tárolókat is könnyen elérhetik. Ezzel szolgáltatásunk minőségibb és hatékonyabb, így még több elégedett ügyféllel büszkélkedhetünk.“

Aktuális

A munkavédelem optimalizálása a tartálykocsik és silókocsik üzemeltetése, tisztítása és karbantartása során

A tartálykocsik és silókocsik kezelése során a munkavédelem biztosítása komoly kihívást jelent. Az üzemeltetés során a járművekre fel kell mászni,…

További információk >>

CORDA állvány – Sokoldalúság és biztonság kezdőknek

Az állvány számos építési és felújítási projekt nélkülözhetetlen segédeszköze. Nemcsak a magasban végzett munkához szükséges méretet, hanem…

További információk >>

KRAUSE ClimTec - hatékony munkabiztonság mindenkinek

A KRAUSE ClimTec munkaállvány innovatív megoldás a nagyobb biztonság és hatékonyság érdekében. A moduláris, háromrészes rendszerben kialakított…

További információk >>
Események

Jelenleg nincs megjelenítendő esemény. A listát folyamatosan frissítjük.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!