Projektjelentés: EMS PreCab GmbH, Papenburg

Termék: 
Állítható magasságú, szállítható munkaállvány futószalag-gyártáshoz.

Ügyfél: 
EMS PreCab GmbH, Papenburg, Németroszág
 

Az EMS PreCab egy fiatal cég, amely a hajók előregyártott kabinjainak és vizesblokkjainak építésére szakosodott. Kb. 5000 egység éves kapacitásával az EMS PreCab a MEYER WERFT egyik legfontosabb partnere.

Elkötelezett munkatársak megálmodják, a KRAUSE megvalósítja

Az EMS PreCab GmbH futószalagos gyártási rendszere különös kihívást jelentett a KRAUSE számára. Egy erre a célra létrehozott munkacsoport felmérte az igényeket és megoldási lehetőségeken gondolkodott, hogy hogyan lehet a dobogókat ergonomikusabbá tenni annak érdekében, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek az EMS PreCab GmbH futószalag gyártásához.


Az egyedi igények megoldására a KRAUSE projektcsapata egy Flowline által mozgatott munkaállványt mutatott be, különös figyelmet fordítva az új dobogó biztonságára és ergonómiájára, hiszen ezek a futószalagon egy oldalon fékezhető görgőkkel, a talajon pedig nem fékezhető görgőkkel rendelkeznek. A fékezhető görgők megnövelt tapadása biztosítja, hogy a dobogó mindig optimális és biztonságos helyzetben legyen.

Ezen felül a KRAUSE eleget tudott tenni az alkalmazottak magasságához illeszkedő magasságállítási rendszer igényének is, amit egy kézi hajtókar alkalmazásával oldottak meg, így a dobogó magassága könnyen állítható. A dobogóra történő feljutás egy akár három oldalról is felkasztható létra segítségével mindkét oldalról lehetséges, valamint egy mindkét oldalon használható kézi hajtókar is rendelkezésre áll. Mivel a KRAUSE-nak az ügyfelek biztonsága kulcsfontosságú, a szerkezet részét képezi egy zuhanásbiztos, önzáró lengőajtó is. A szerkezet oldalain található fellépők kaptak egy ergonomikus kialakítású, párnázott védőborítást, hogy a dolgozók cipőjén lévő esetleges szennyeződések ellen megóvják gyártás alatt álló kabinokat.

Az egyedi gumiprofil megbízható peremvédelemként szolgál a kabinokban és lekerekíti az új, tökéletesen a dolgozók igényeinek megfelelő gurítható munkaállványt.

A KRAUSE azt kívánja az EMS PreCab GmbH-nek és elkötelezett munkatársainak, hogy leljék örömüket az új munkaállványban. Várjuk megkeresésüket egyéb innovatív, egyedi rendszermegoldások igénye esetén is.

A szerkezet további jellemzői:

  • Egyénileg állítható magasság
  • A magasságállítás mindkét oldalon lehetséges
  • "Guruló", a futószalagos gyártáshoz illeszkedő munkaállványok
  • Mindkét oldalon járható munkafelület
  • Stabil fogantyúk és kapaszkodók
  • Integrált szennyeződés és peremvédelem

Az EMS PreCab GmbH-t 2007-ben alapították a MEYER WERFT stratégiai döntésének eredményeként, hogy a hajó előregyártott kabinjainak gyártását a helyszín közelében végezhessék. Ennek eredményeként jött létre az EMS PreCab GmbH a G + H Precab vállaltból, amely azóta évi 5000 darab vizesblokkot és előre gyártott kabint épít.

A vállalat különlegessége nem csak a termékekben rejlik, hanem a modern, innovatív futószalagos gyártásban is. Néhány évvel ezelőtt az előregyártott kabingyártást szinkronizált futószalagos gyártássá alakították át a Lean Construction-Aspekt alapján. A 96 méter hosszú és 10 méter széles Flowline-on a kabinokat gyorsabban, következetesebben, költséghatékonyabban és jobb minőséggel állítják elő, mint a  fix helyen történő, hagyományos előre gyártott kabinos megoldással.

Aktuális

Az eredeti KRAUSE jégmentesítő állványrendszer: Tökéletes biztonság minden szállításhoz hideg időben is

A nappalok érezhetően rövidülnek, a hőmérséklet lassan csökken, és a téli szolgálatra már régen beszerezték az útszóró sót a következő hónapokra. De…

További információk >>

Új projektjelentés: HLB Hessenbus GmbH

A hesszeni Landesbahn GmbH egy frankfurti székhelyű közlekedési vállalat, amely személy- és teherszállítást végez különböző vasúti vonalakon Hessenben…

További információk >>

Biztonságos és kényelmes létrák és fellépők kompromisszumok nélkül. „PlusLine“, a KRAUSE ergonomikus termékcsaládja minden generációnak

Társadalmunk egyre idősebb lesz, de továbbra is aktív marad, így még idős korban is végezhetünk munkákat a magasban. A biztonságos és kényelmes állás…

További információk >>
Események

Jelenleg nincs megjelenítendő esemény. A listát folyamatosan frissítjük.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!