Projektjelentés: DB ZugBus Regionalverkehr Alb-Bodensee GmbH

Termék: 
Rögzített tető-munkaállvány elektromos meghajtású bővítő járófelülettel

Ügyfél: 
DB ZugBus Regionalverkehr Alb-Bodensee GmbH, Ulm

Maximális biztonság a maximális hatékonyság érdekében

Megnövelt hatékonyság az optimalizált munkafolyamatok és a rövidebb leállások révén a karbantartási csarnokban a munkavédelem maximalizálásával. Ezt az ulmi DB ZugBus GmbH megrendelő számára kellett megvalósítani. Erre a célra kifejlesztettek egy 25 m hosszú két oldalon járható tető-munkaállványt, amely elektromos meghajtású hosszabbítókkal biztonságos és tágas munkaterületet hoz létre a vonatok tetején végzett karbantartási és javítási munkákhoz.

A 4 m feletti álló magasságú dobogóra való feljutás a két oldalra rögzített lépcsőn keresztül történik, hogy az R13 osztályú járórácsos lépcsőfokok maximálisan csúszásbiztosak legyenek. A dobogó és a meghosszabbítások bordázott alumíniumból és ellenőrző lemezből készültek.

A vonatokbeléptetése a tető-munkaállványhoz egy jelzőrendszer és egy ultrahangos lekérdezés segítségével történik. Az elektromos meghosszabbításokat csak akkor lehet a központi vezérlőpultról irányítani, amikor a vonat elérte végső helyzetét. Ezek aztán "nulla hézaggal" kikötnek a vonatok külső burkolatánál.

Az ütközésvédelem meggátolja a vonat festésének sérülését és nagy munkafelületet biztosít hézagok nélkül. Amint az összes hosszabbítás érintkezik a vonattal, a biztonsági ajtók kinyithatók, és a munkaállványra be lehet lépni. A DB ZugBus csapatának munkatársai ezt az ajtók mellett elhelyezett fényjelzés alapján ismerik fel.

Egy másik biztonsági eszköz a kétoldali (bal és jobb lépcső) kulcs lekérdezés az ajtókon. Minden dobogóra lépő alkalmazottnak meg kell erősítenie ezt egy kulccsal. A kulcsot csak akkor helyezheti be újra, ha elhagyja a munkaterületet. A szerkezet hosszabbításai addig nem mozgathatók, amíg nincs az összes kulcs a kiinduló pozíciójában. A szerkezet másik végén mindkét oldalon rögzített menekülőétra egészíti ki a biztonsági csomagot.

Aktuális

Új egy és két oldalon járható lépcsőfokos teleszkópos KRAUSE létrák

A lépcsőházakban vagy a nagy lépcsőfokokkal rendelkező területeken a létrák használata általában csak segédeszközökkel lehetséges, ha egyáltalán…

További információk >>

Új animált KRAUSE technikai videók a ProTec gurulóállványok gyors összeszereléséhez

A KRAUSE ProTec sorozat robusztus gurulóállványai évek óta kiváló minőségű munkaeszközként szolgálnak az ambiciózus iparosoknak és a barkácsolás…

További információk >>

A KRAUSE professzionális gurulóállvány szériája: STABILO - Biztonság és hatékonyság a magasban

Az építőipari és karbantartási munkák számos területén elengedhetetlen a magasabb munkaterületek megközelítése. A biztonság, a rugalmasság és a…

További információk >>
Események

Jelenleg nincs megjelenítendő esemény. A listát folyamatosan frissítjük.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!