Aktuális hírek és sajtóközlemények

KRAUSE rögzített létrák – biztonságos, a szabványnak megfelelő és egyedi

A rögzített létra ideális mászási megoldás, ha épületekhez, berendezésekhez vagy gépekhez biztonságosabb és állandó hozzáférésre van szükség. A stabil és biztonságosan összeszerelt mászási megoldásoknak köszönhetően még a nagy magasságban lévő és nehezen elérhető területek is könnyen és biztonságosan elérhetők. Az aknalétrák és rögzített létrák egyénileg hozzáigazíthatók a legkülönbözőbb helyzetekhez és maximális biztonságot nyújtanak a felhasználónak.

Minden igényt kielégítő és minden épülettípushoz igazodó egyedi megoldások

Legyen szó vészkijáratoknál vagy menekülési útvonalaknál elhelyezett létráról, ellenőrzési és karbantartási munkákhoz való felmászásról, gépészeti berendezések javításáról vagy aknalétráról szennyvíz és ivóvízellátó berendezések esetén: A rögzített létrák számos területen alkalmazhatók. Egy tartós rögzített létra megtervezése során a biztonság mellett nagy szerepet játszik a rugalmasság is. A különböző építészeti helyzetek gyakran egyedi megoldásokat igényelnek. Emellett a felhasználók hatékony és költségkímélő megoldásokat várnak el. A nagy hagyományokkal rendelkező KRAUSE vállalat több mint 120 éve fejleszt mászástechnikai megoldásokat és kínál optimális hozzáférési eszközöket. Moduláris és gazdaságos rendszerével a hesseni cég a lehető legrövidebb idő alatt képes komplex berendezéseket összeállítani. A felmerülő igényeknek megfelelően a rendszer kiváló minőségű, könnyű alumíniumból vagy tűzihorganyzott acélból áll.

Szabványoknak megfelelő termékek szakértőktől

Rögzített vagy aknalétrák építésekor figyelembe kell venni az átfogó szabványokat és előírásokat. A rögzített létrákra vonatkozó előírásokat és a biztonságtechnikai követelményeket a DIN 18799-1 szabvány utolsó változata szabályozza. Már 3 méteres építménymagasság felett zuhanás elleni védelemre van szükség. Korábban ez a határ 5 méter volt. Ugyancsak előírás, hogy a pihenőszakaszok között 10 méteres távolságot kell tartani. Erre azért van szükség, mert a felhasználás során már nem tesznek különbséget a szakképzett és szakképzetlen személyek között. A rögzített létrák legalsó lépcsőfokát a talajtól 100 és 400 milliméter közötti magasságban kell felszerelni.

A KRAUSE már a tavalyi év elejétől az új követelményeknek megfelelően gyártotta termékeit. A vállalatot kiváló minőségű termékek, maximális szolgáltatás és a legmagasabb szintű biztonság jellemzi. A szakértők a teljes folyamat során végigkísérik ügyfeleiket, a gyártást megelőző első tanácsadástól és összeszereléstől egészen a betanításig és az oktatásig.


További információk a KRAUSE rögzített létráiról

 

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!