Aktuális hírek és sajtóközlemények

KRAUSE lépcsők és áthidalók – könnyű, robusztus és különösen stabil

Az iparban és a kereskedelemben a magasban lévő munkaállomásoknak, gépeknek és járműveknek – legyen az akár rögzített, akár gurítható – folyamatosan elérhetőnek kell lenniük. A lépcsők gyakran a legkülönfélébb igények esetén is a megfelelő választást jelentik. Nagyfokú stabilitást és biztonságot nyújtanak, maximális álló- és járófelületeket, valamint óriási rugalmasságot biztosítanak. Az egyedi kivitelezésnek köszönhetően a lépcsőket az adott helyszín lehetőségeihez igazítjuk. A nagy hagyományokra visszatekintő KRAUSE vállalat ezeket a speciális követelményeket széles termékportfóliójával és teljes körű tanácsadással elégíti ki.

KRAUSE gurítható dobogós lépcső

Minden igényhez a szabványnak megfelelően

A lépcsők bel- és kültéren egyaránt alkalmazhatók. A biztonság mellett a stabilitás és a rugalmasság is fontos szerepet játszik. A különböző építészeti helyzetek egyedi megoldásokat igényelnek. Az alsfeldi vállalat 120 éve fejleszt és gyárt mászástechnikai eszközöket, és az így megszerzett tapasztalatait termékeiben hasznosítja. Legyen szó standard, gurítható dobogós lépcsőkről, áthidalókról vagy guírtható dobogókról, minden mászási megoldásnak megvan az egyedi előnye a felhasználók számára, ugyanakkor megfelelnek a DIN ISO 14122 szabvány követelményeinek is. A lépcsők könnyű és stabil alumíniumból készülnek, így rozsdamentesek, ezért kültéri használatra is alkalmasak.
 

Számtalan követelmény, mindig a megfelelő termék

A könnyűfém lépcsők alaptermékként állnak rendelkezésre 45 fokos dőlésszöggel és 600, 800 vagy 1000 mm-es lépcsőszélességgel. A 225 mm mély, bordázott alumíniumból készült lépcsőfokok biztonságos alapot nyújtanak. 60 fokos dőlésszöggel rendelkező lépcsők is rendelkezésre állnak, amennyiben a hely adottságai más megoldást nem tesznek lehetővé. Alkalmazási módtól függően a lépcsők igény szerint alumínium rácsos vagy perforált lemez lépcsőfokokkal is rendelhetők. Elérhető továbbá egy ergonomikus, kör keresztmetszetű korlát, amely kérésre egy másodikkal is bővíthető. A hesseni vállalat könnyűfém lépcsőjének függőleges magassága kb. 3,90 m, dőlésszöge 45 fokos. Amennyiben nagyobb álló- és munkafelületre van szükség, a beépített dobogós lépcső a megfelelő választás. Ez az alaplépcső minden elemével rendelkezik, a tetején lévő nagyméretű dobogó azonban biztonságos hozzáférést biztosít az ajtókhoz és a köztes szintekhez, és kényelmes munkaterületet nyújt. Ha a nagy álló- és járófelület mellett rugalmas felhasználási lehetőségekre is szükség van, a hesseni vállalat gurítható dobogós lépcsője a megoldás. A lépcső felőli és a támasztási oldal alaptartójának köszönhetően a lépcső könnyen és biztonságosan áthelyezhető. A kétoldali korláttal, a körbefutó 1100 mm magas dobogókorláttal, valamint a térd- és bokavédelemmel ez a tökéletes gurítható munkaeszköz. A gurítható dobogós lépcső kompakt változatban is használható. Az alaptartón a két fix görgő az ilyen kisméretű mászási megoldások könnyű kezelését teszi lehetővé. Szükség esetén gyorsan kéznél van és optimálisan használható például egy teherautó rakodófelületének eléréséhez. A dobogóhoz nem tartozik korlát, azonban kérésre a megfelelő tartozékoknak köszönhetően kapaszkodóval vagy védőkorláttal bővíthető.

Remek választás az alumínium áthidaló, ha mindkét oldalról szükség van hozzáférésre és átjáróra. Optimális és biztonságos olyan akadályok áthidalására, mint a szállítószalagok vagy a futószalagok, legyenek azok rögzítettek vagy mozgathatók. A mozgatható kivitel két stabil alaptartó támasztóval és négy kerékkel rendelkezik. A rögzített kivitel ezzel szemben talajrögzítő lemezekkel érhető el. Az egyoldali korlát ennél a terméknél is kétoldalivá bővíthető.

A KRAUSE valamennyi lépcsőjének szállítása előszerelt részegységekben történik, így felhasználójának gyors és egyszerű összeszerelést tesz lehetővé.
 

Alkalmazási területekhez igazodó egyedi megoldások

Amennyiben a standard választék nem elegendő, a hesseni vállalat pontosan a felhasználók igényeinek megfelelő egyedi megoldásokat biztosít. A nagy múltú gyártó teljes lépcsőportfóliója a mindenkori építészeti adottságokhoz igazodik. A korlát- és dobogó hosszabbítások, valamint az alternatív lépcsőfokok, pl. az acél vagy alumínium perforált lemez vagy rács mind az egyediséget hangsúlyozzák. Különböző dőlésszögek, eltérő fokmélységek és ügyfélspecifikus fokszélességek és dőlésszögek megbeszélés szerint alkalmazhatók. Ugyancsak lehetséges a magasság beállítása különböző kivitelek esetén. A felhasználók egy kérdőív segítségével jelezhetik a mászási megoldásokkal kapcsolatos igényeiket, amelyet a KRAUSE számára továbbíthatnak. Egy szakértői csapat felmérést végez a helyszínen és kitalálják az optimális megoldást. Elkísérik az ügyfelet az ötlet megszületésétől kezdve a tervezésen és a gyártáson át egészen az összeszerelésig. Az olyan opcionális tartozékok, mint a kivehető szerszámtartók, lengőajtók, szennyeződésvédők, biztonsági láncok vagy lépcsőél jelölések tökéletesen hozzáigazítják a hely adottságaihoz. Az alkatrészek egyedi kialakításához porszórt színek széles skálája áll rendelkezésre.


További információk a KRAUSE egyedi megoldásairól

 

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!