Aktuális hírek és sajtóközlemények

Új egy és két oldalon járható lépcsőfokos teleszkópos KRAUSE létrák

A lépcsőházakban vagy a nagy lépcsőfokokkal rendelkező területeken a létrák használata általában csak segédeszközökkel lehetséges, ha egyáltalán lehetséges. Ezek azonban sok esetben nem felelnek meg a biztonsági követelményeknek, vagy nehézkes az összeszerelésük és a mozgatásuk. A KRAUSE két új teleszkópos létra bevezetésével megoldotta ezt a problémát. Ezek négy kihúzható szárhosszabbítóval rendelkeznek, amelyek gyorsan és egyszerűen a körülményekhez és az akadályokhoz igazíthatók.

 

Új KRAUSE lépcsőfokos teleszkópos létra

A biztonsági kapaszkodóval és tároló tálcával ellátott egy- és két oldalon járható teleszkópos létrákat könnyű kezelhetőség jellemzi. A legfelső lépcsőfoktól kezdve a felállítási változattól függően egy vagy két létraszárat helyeznek el. A sima futású, eloxált szárhosszabbítók ezután nagyméretű, belső szárnyas anyákkal lazíthatók a magasságkülönbség kiegyenlítése érdekében. A teleszkópos szárak közül egyszerre csak három lehet kihúzva. A külső csúszószerkezet a tartószakaszon akár 1150 mm-ig (a dupla lépcsős létrán 1110 mm-ig) fokozatmentesen állítható, így a lehető legnagyobb rugalmasságot teszi lehetővé.

Két változat a jól bevált termékelőnyökkel

A jól bevált STABILO lépcsőfokos állólétrák és lépcsőfokos két oldalon járható létrák két új változata a hagyományos modellek minden előnyét kínálja. Ezek közé tartozik például a magas biztonsági kapaszkodó multifunkcionális tárolóval és a masszív, csavarozott high-tech fém csuklók beépített becsípődés elleni védelemmel. Mindkét modellnél fém pántokba varrt hevederek, kétkomponensű lábdugók és kiegészítő sarokmerevítők használatosak. Ezen kívül a KRAUSE STABILO modellek számos csavarozott alkatrésszel rendelkeznek, amelyek könnyen cserélhetők. Mindkét létra profilozott, megerősített, 80 mm mély, D-lépcsőfokokkal is rendelkezik a biztonságos feljutás és a kényelmes állás érdekében, így teljesíti a TRBS 2121-2 szabványnak a létrák munkahelykét való használatára vonatkozó követelményeit.

Kiknek érdemes ilyen létrákat vásárolni?

A szakiparban dolgozók számára - különösen, ha sokat dolgoznak épületekben - a létra az alapfelszerelés része. Ezt a típusú létrát gyakran használják festők és villanyszerelők. A gondnoki szolgáltatások vagy a kertészeti cégek is profitálhatnak a létrák beszerzéséből. A magánszektorban szintén hasznos lehet egy teleszkópos létra beszerzése. Különösen a rendszeres felújítási vagy karbantartási munkákat végző háztulajdonosok számára a létrák biztonságos és stabil alapot nyújtanak a magasban végzett munkák elvégzéséhez. Az egyedileg állítható száraknak köszönhetően számos csigalépcsőn is használhatóak.


További információ a KRAUSE lépcsőfokos teleszkópos létráiról

 

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!