Aktuális hírek és sajtóközlemények

A KRAUSE professzionális gurulóállvány szériája: STABILO - Biztonság és hatékonyság a magasban

Az építőipari és karbantartási munkák számos területén elengedhetetlen a magasabb munkaterületek megközelítése. A biztonság, a rugalmasság és a hatékonyság itt döntő szerepet játszik. A KRAUSE gurulóállványok innovatív megoldást kínálnak ezekre a követelményekre. A KRAUSE több évtizedes tapasztalatával, valamint a minőségre és a felhasználóbarátságra való összpontosításával a vezető forgalmazóvá vált ezen a területen.

 

KRAUSE STABILO 5500 gurulóállvány használat közben

Professzionális és sokrétű használatra a kereskedelemben és az iparban.

A STABILO termékcsaláddal a KRAUSE a gurulóállványok széles választékát kínálja, amelyeket rendkívüli stabilitás, biztonság és rugalmasság jellemez. Úgy fejlesztették ki őket, hogy a mindennapi munka nehéz körülményei között is megbízható stabilitást biztosítsanak.

A STABILO gurulóállványokat úgy tervezték, hogy a munkakörnyezetnek megfelelően rugalmasan alkalmazkodjanak a különböző magasságokhoz. Két rövidített korlátkeret alkalmazásával a munkamagasságok egymástól egy méterre állíthatók be. Az egyedülálló, önzáró KRAUSE reteszelőrendszer formazáró csatlakozással egyszerű, gyors és biztonságos összeszerelést és szétszerelést tesz lehetővé.

KRAUSE GuardMatic-System – Maximális biztonság minden magasságban

Az EN 1004 szabvány legutóbbi, a gurulóállványokra vonatkozó módosítása előírja, hogy a védőkorlátokat és a merevítőket mindig az alatta lévő járólapról, az állvány első járólapja esetében pedig a földről kell felszerelni. Alternatívaként a védőkorlátokat és a merevítőket a nyitott járólap átjárón keresztül is fel lehet szerelni. Biztonsági okokból azonban a KRAUSE minden állvány esetében elvetette ezt a módszert, és a szerelést az alatta lévő szintről engedélyezi. Ezt az innovatív GuardMatic korlátkeretek teszik lehetővé, amelyek egy modulban egyesítik a korlátokat, a térdvédelmet és az átlós merevítőket, így jelentősen felgyorsítják az összeszerelést és a szétszerelést, valamint növelik a biztonságot.

A GuardMatic-System korlátkeretek könnyen felszerelhetők az alsó szintről. A 6 pontos rögzítés a függőleges kerettel maximális stabilitást biztosít a magasságban. A járólapon való átmászáskor mindig van egy körkörös védőkorlát zuhanásvédelemként. Ez vonatkozik az állványok lebontására is, amely szintén fokozott kockázati potenciált rejt magában. Használat után az átlós merevítők a szállításhoz összecsukhatók és rögzíthetők - az egyes részek számának csökkentése megkönnyíti a szállítást és a tárolást.

Az állvány sorozatok összehasonlítása

A STABILO termékcsaládba tartozó gurulóállványok az állványmező hossza és szélessége, a munkamagasság, a kerekek mérete, az alaptartó anyaga és a kitámasztók száma tekintetében különböznek egymástól. Az olyan szempontokat, mint a tervezett felhasználás, a szükséges munkamagasság, a teherbírás és a mobilitás, a beruházás előtt mérlegelni kell. A moduláris felépítésnek és a tartozékok könnyű beszerzésének köszönhetően a gurulóállványok később bővíthetők.

  • A STABILO összecsukható állvány 3 méteres munkamagasságot ér el, kompakt méreteinek köszönhetően ajtókereteken keresztül is áttolható, ezért ideális a beltéri munkákhoz.
  • A 10-es, 100-as és 1000-es sorozat magasabbra megy, többek között a kerekek és az alaptartó méretében különbözik, 2 és 2,5 méteres mezőhosszal kapható, és akár 14,50 méteres munkamagasságot is elérhet.
  • Az 50-es, 500-as és 5000-es sorozat 1,50 méteres mezőszélességgel és kétszer akkora munkaterülettel rendelkeznek, így bőséges helyet kínálnak a személyzet és az anyagok számára. Az 5500-as sorozat kényelmes lépcsőfeljáróval is rendelkezik.

A szabványoknak való megfelelés és a részletes összeszerelési és használati utasítások magától értetődőek. A STABILO gurulóállványok ráadásul különösen könnyen szállíthatók és tárolhatók. Könnyen összecsukhatók vagy szétszerelhetők, így ideálisak építkezéseken vagy más olyan környezetben, ahol fontos a mobilitás és a helytakarékosság. A STABILO gurulóállványok rendkívül sokoldalúak, és számos iparágban használják őket. Biztonságos munkaeszközök a legkülönbözőbb beltéri és kültéri alkalmazásokhoz.

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!