Aktuális hírek és sajtóközlemények

KRAUSE ClimTec - hatékony munkabiztonság mindenkinek

A KRAUSE ClimTec munkaállvány innovatív megoldás a nagyobb biztonság és hatékonyság érdekében. A moduláris, háromrészes rendszerben kialakított állvány a modern munkakörnyezet követelményeinek megfelelő, fejlett technológiát és kifinomult kialakítást ötvözi. A csomagok rugalmas bővíthetőségének és a rendelkezésre álló tartozékoknak köszönhetően a munkaterületek akár hét méteresre is kiterjeszthetők. A csomagok felépítését és tartalmát egy animációs videó szemlélteti.

 

KRAUSE ClimTec használat közben

Díjnyertes alumínium munkaállvány a rugalmas és gyors beltéri és kültéri használatra

Hosszabb ideig tartó magasban végzett munkákhoz, amikor a felhasználónak mindkét kezére szükség van, a barkácsolóknak és az iparosoknak ajánlott a mobil állvány használata. A sokoldalú és rugalmasan használható ClimTec munkaállvány különösen népszerű. Hét méteres munkamagasságig számos alkalmazási területet lefed, és helytakarékosan elpakolható. Az ergonomikus kialakítás kényelmet biztosít a használat során, és minimalizálja a munkahelyi balesetek kockázatát.

Az alap állvány mindössze néhány alkatrészből áll, és akár három méteres munkamagasságot is elérhet (állómagasság 1 m). Két V-alakú apatartóval van felszerelve, amelyek a nagyobb stabilitás mellett lehetővé teszik az objektumhoz közeli munkavégzést is. Az alaptartók összecsavarozását követően a ClimTec munkaállvány többi része szerszámok nélkül, formárazáró észorítókötésekkel, valamint a keretrendszerbe illeszthető részekkel szerelhető össze. Összeszerelt állapotban az alap állvány a behúzható alaptartónak köszönhetően könnyedén áttolható az ajtókon, így ideális állvány belső munkákhoz.

A ClimTec-felhasználók az első magasítással akár öt méteres munkamagasságot is elérhetnek. Az alap állvány és az első magasítás segítségével az állvány lépcsőkön és emelvényeken is használható, és akár 75 cm-es magasságkülönbségeket is képes kiegyenlíteni. A második magasítással az állvány maximális munkamagassága elérheti a hét métert. Mindegyik csomagot robusztus és tartós járólappal látják el, így a járólapok maximálisan két méteres távolsága garantált. Az összeszerelés, szétszerelés és átalakítás idő- és erőforrás-takarékos.

A kerekek, kitámasztókés ballasztsúlyok tartozékként kaphatók, így minden felhasználó összeállíthatja a számára megfelelő csomagot. Az állvány tartozékok kiválasztása nemcsak a szerelési magasságtól, hanem a felhasználási helytől is függ. A felhasználó a szükséges tartozékokról további információkat a csomagokon található termékismertetőből, valamint a kereskedők szaktanácsadásából szerezhet.

Nagyfokú biztonság a GuardMatic-nak köszönhetően

Mint majdnem minden KRAUSE gurulóállvány, a ClimTec munkaállvány is az innovatív GuardMatic rendszerrel van felszerelve, amely maximális biztonságot nyújt az összeszerelés és a szétszerelés során, és megfelel az érvényben lévő biztonsági szabványoknak. A rendszer rendkívül gyors összeszerelést tesz lehetővé, és maximális stabilitást garantál a magasban. Az innovatív védőkorlát-keretek a korlátot, a térdvédelmet és az átlós merevítőt egyetlen alkatrészben egyesítik, így az összeszerelés egyszerű és biztonságos. A korlátkeret rögzítése a következő járólap rögzítése előtt biztosítja a biztonságos feljutást. A járólapon való közlekedés során mindig rendelkezésre áll egy teljes védőkorlát, amely zuhanásvédelmet nyújt. Szállításhoz vagy tároláshoz az összecsukott „GuardMatic System” korlátkeretek a beépített hevederekkel helytakarékosan rögzíthetők.

A KRAUSE számára a biztonság a legfontosabb, függetlenül attól, hogy a felhasználók melyik gurulóállványt választják. A KRAUSE gurulóállványoknál minden biztonsági szempontból fontos termékjellemző alapfelszereltség, és növeli a munkavédelmet és a termelékenységet. Aki a ClimTec rendszert választja, különösen a következő előnyöket élvezheti:

 

ElőnyökLeírás
Moduláris rendszerA munkaállvány rugalmas bővítése akár hét méteres magasságig a különböző csomagokkal.
Opcionális tartozékokA kerékkészlet, kitámasztók és ballasztsúlyok további stabilitást biztosítanak, és lehetővé teszik a különböző felületeken való használatot.
Díjak"Best Of"-díj a "Rund ums Haus" kategóriában a "Heimwerker Praxis" szaklapban.
Optimális biztonság

+ V-alakú alaptartóés a GuardMatic-system biztosítja a nagyfokú stabilitást és biztonságot. A beépített korlátkeretek védelmet nyújtanak a zuhanás ellen.

+ Időjárásálló és csúszásmentes járólapok a biztonságos állásért.

+ Biztonságos feljutás a függőleges keretben lévő csúszásgátló profilozott létrafokoknak köszönhetően.

+ TÜV-minősítés az EN 1004-1 szabványnak megfelelően.

Gyoes felépítés és lebontásA GuardMatic-System a régi rendszerhez képest az összeszerelési és szétszerelési idő akár 45%-át is megtakarítja, növelve a hatékonyságot és a termelékenységet.
Kényelmes kezelésA behúzható alaptartónak köszönhetően könnyen át lehet tolni az ajtókon, ideális beltérre.
FenntarthatóságA kiváló minőségű anyagok, például alumínium, acél és fa felhasználásának, valamint a robusztus szerkezetnek köszönhetően a ClimTec rendszer hosszú ideig használható. Az összes állványelem külön-külön is megvásárolható.

 

Mindent egybevetve a KRAUSE ClimTec munkaállvány első osztályú megoldást kínál a magánszemélyek, iparosok és vállalatok számára, akik biztonságos, megbízható és sokoldalú munkaállványt keresnek. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően nemcsak a felhasználók biztonságához, hanem a munkafolyamatok hatékonyságához és költséghatékonyságához is hozzájárul.

Animált felépítési videó a gurulóállványhoz

A KRAUSE animációs videót készített a ClimTec munkaállványhoz, amely bemutatja a rendszert használat közben, és szemlélteti a moduláris rendszer három csomagját, azok tartalmát és felépítését, valamint a tartozékok használatát. Még ha a videó nem is szerelési videóként értelmezendő, mivel például a lépcsőállás felépítése más, az alapvető eljárást és a GuardMatic-System fejlett korlátkereteinek használatát mutatja be az állványon.

A termékek mellett a KRAUSE átfogó szolgáltatásokat is kínál, például összeszerelési és használati utasításokat, letölthető termékvideókat, valamint a létrák, gurulóállványok és egyéb munkaeszközök éves ellenőrzéséről szóló oktatásokat. A KRAUSE munkatársai által végzett felülvizsgálat is rendelkezésre áll.


További információ a ClimTec állványról

 

Kérdése van? Készséggel állunk rendelkezésére!